Zajímáte se o zdravé stravování a zdravý životní styl? A znáte již stravování ve stylu raw? Tento způsob stravování je novinkou ve světě zdravé výživy a zařadit do jídelníčku by ho měli mnozí z nás. Prozradíme vám proč.
Syrová strava
Název raw, zastupuje označení syrové stravy, nazývané také stravou živou. Základem tohoto stravování je konzumace potravin, které byly co nejšetrněji upravovány a je v nich zachováno maximum vitamínů, minerálů, enzymů a dalších důležitých výživných látek. Nepředstavujte si pouze syrovou nakrájenou okurku. Raw strava je pestrá a pro vás představuje určitou výzvu. Je jen na vás, jestli k této stravě přilnete, či si ji alespoň z části zařadíte do svého jídelníčku.
Nevařená strava
Raw strava je nevařená. Teplota, při které se raw pokrmy připravují nepřesáhne 42 až 45 °C. Tudíž se nejedná o vyloženě a výhradně studenou stravu. Jde o pokrmy, které můžete tepelně upravovat, ale nepřesáhnout tuto hranici při níž se ničí mnoho výživných látek. V raw stravě jsou všechny tyto látky zachovány a do těla se dostává vše to, co potřebuje.
Sladké i slané
Raw strava je též vitariánstvím, v němž nedochází ke konzumaci masa, mléčných výrobků, vajec, ani medu, pokud tedy není pampeliškový. Na výběr máte z mnoha raw receptů. Připravit si můžete, jak jedinečné nápoje, sladkosti, pomazánky, polévky, saláty či hlavní jídla. Vyzkoušejte například oříškové koule s chilli rajskou omáčkou, buchtičky s vanilkovým krémem, krekry, banánovo-karobové kaše, chia pudink, jahodovo-čokoládový dort a další dobroty, které si můžete dopřát. Jde o to přehodnotit dosavadní úpravu jídla a najet na nový režim, zdravější, přínosnější a velice zajímavý pro vaše tělo. Tímto způsobem stravování se zbavíte nezdravých potravin a objevíte svět nevařených potravin, které chutnají stejně dobře jako ty vařené bez vitamínů a aktivních látek .