Home / Hubnutí / Proč si dopřát každodenní meditaci?

Proč si dopřát každodenní meditaci?

Vybaví se vám při slově meditace jogín sedící uprostřed zelené zahrady? Nenechte se zmýlit, i když meditační praktiky k nám přicházejí z východu, i vy se je můžete naučit a využívat klidu a odpočinku, které vašemu tělu i duchu přinášejí. Zkuste do své denní rutiny zařadit dvacetiminutovou meditaci. Brzy zjistíte, co vám tato denní tradice přinese.

V jednom kole

Máte problémy s uklidněním se? Neumíte relaxovat? Mnoho osob je po celý den v jednom kole. Ráno vstávání, snídaně, děti, práce, nákup, vyzvednutí dětí, úklid, vaření, starost o příbuzné, atd. A celý den je najednou pryč. Zkuste se na konci svého dne zeptat sami sebe, měl jsem aspoň dvacet minut jen a jen pro sebe? Mnoho osob si odpoví, že ani takovou chvíli si pro sebe za den neukradlo a přitom každý den, čas, který máme, je jen a jen náš.

Naučte se odpočívat

Pro workoholiky je nutné nastavit pravidelný režim. Řekněte si jednoduše, že si každý den dopřejete dvacet minut meditace. Že to není možné? A kde? Vyberte si místnost či místo venku, kde se u vás doma cítíte nejlépe. Vhodná je místnost, ve které není elektronika, nadmíra květin a nábytku. Mobilní telefon nechte v jiné místnosti. Sedněte si na koberec či karimatku, můžete si také lehnout na záda. Začněte se soustředit jen na váš dech. Myšlenky nechte proudit, ale nenechte se jimi ovládnout. S každým výdechem, který by měl směřovat do břicha, následně do žeber až do klíčních kostí, nechte odejít všechny vaše starosti, negativní myšlenky a stres.

Proč si dopřát každodenní meditaci?

Soustřeďte se na přítomný okamžik

Myslete v danou chvíli jen na přítomný okamžik, na nic jiného. Soustřeďte se na sebe. Taková dvacetiminutovka denně je prevencí stresu, depresí a pocitů úzkosti. Možná vás právě v těchto chvílích napadne, že je v životě více věcí, za které je třeba bojovat, na kterých opravdu záleží.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O Daniela

Shlédněte také

Dopřejte si místo šálku kávy povzbuzující matcha latte

Dopřejte si místo šálku kávy povzbuzující matcha latte

Hledáte povzbuzujícího náhradníka za kávu? Vyzkoušejte si připravit matcha latte či matcha prášek promíchat s …