Home / Hubnutí / Hubnutí: Proč byste měli v zimním období zázvor konzumovat každý den?

Hubnutí: Proč byste měli v zimním období zázvor konzumovat každý den?

Ze zázvoru lékařského s oblibou používáme především kořen, který má výraznou, aromatickou, až citrusovou a sladce pikantní vůni. Zázvor je hojně užíván v indické a čínské kuchyni. V našich končinách se stal také velmi oblíbeným, nejen pro svou jedinečnou vůni a pikantní chuť, ale především pro účinky, které vašemu organismu přináší.

Zázvor a hubnutí

Zázvor je dokonalým pomocníkem v boji proti nadváze a celulitidě. Obsahuje totiž látku zvanou gingerol, která je chemickým obsahem podobná kapsaicinu (látce v chilli papričkách). Zázvor má dokonalou vlastnost, a to že v zimě zahřeje váš organismus a zrychlí metabolismus, což prospívá procesu hubnutí. Začnete prostě rychleji a lépe spalovat. Při vnější aplikaci vás chrání proti celulitidě. Kromě toho je zázvor skvělou prevencí proti chřipce a nachlazení, snižuje cholesterol a zklidňuje trávicí trakt. Pravidelně by si ho měl dopřávat každý z nás, nejen ten, kdo potřebuje zhubnout.

Jak si zázvor zakomponovat do jídelníčku?Hubnutí: Proč byste měli v zimním období zázvor konzumovat každý den?

Zázvor si buďto stačí nakrájet nebo nastrouhat a zalít horkou vodou. Takovýto čaj můžete konzumovat ráno i večer. Připravit si můžete také výluh, který bude obsahovat více aktivních látek. Ten si připravíte jednoduše. Stačí nastrouhaný zázvor den předem zalít studenou vodou a nechat do druhého dne odstát. Skvělá je také zázvorová limonáda s mátou. Zázvor můžete zakomponovat do sušenek i do slaného jídla.

Kuřecí na zázvoru

Opravdu skvěle chutná kuřecí maso na zázvoru a nejenže skvěle chutná, ale je i ideálním jídlem pro všechny, kteří si chtějí udržet svou váhu. Hubnutí: Proč byste měli v zimním období zázvor konzumovat každý den?

  • kuřecí prsa
  • paprika (můžete použít také brokolici či mrkev)
  • med
  • cibulka
  • zázvor (nastrouhaný či nakrájený na drobno)
  • sůl a pepř
  • rýže

Nejdříve si nakrájejte cibulku, klidně na větší kousky a pomalu osmahněte na oleji. Až bude cibulka krásně měkká, přidejte 2 lžíce medu a nastrouhaný zázvor. Řádně osmahněte. Nyní přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, již osolené a opepřené, zamíchejte a nechte maso zatáhnout a lehce opéci. Přisypte také nakrájenou zeleninu podle vlastní chuti. Podlijte trochou vody a nechte dojít. Zelenina by měla zůstat křupavá. K této směsi se skvěle hodí jasmínová rýže. Dobrou chuť!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

O Daniela

Shlédněte také

Řepový hummus jako zdravá odpolední svačinka

Řepový hummus jako zdravá odpolední svačinka

Našli jste doma zapomenutou řepu a nevíte, co si z ní připravit? Hledáte jednoduchý recept …